تعمیر و نگهداری خودرو

۱۱ نکته کلیدی برای نگهداری از خودرو!

11 نکته کلیدی برای نگهداری از خودرو!

نگهداری از ماشین در عملکرد بهینه آن تاثیر بسزایی دارد. گذشت آن روزهایی که تصور می کردیم مراقبت از خودرو یک کار مردانه است. یا برخی حتی آن را یک جور وسواس تلقی می کردند. امروزه این باور در بین مردم جا افتاده که نگهداری و مراقبت از خودرو مثل مراقبت از بدن ضروری می باشد. خیلی دردناک است اگر بخواهیم تمام پس انداز خود را صرف تعمیرات غیر منتظره خودرو کنیم. در اینجا به ۱۱ نکته کلیدی برای نگهداری از خودرو! می پردازیم.

 

۱٫روغن موتور

تعویض روغن موتور

روغن موتور برای خودرو، حکم خون برای بدن انسان را دارد. بنابراین در هر شرایطی باید مطمئن شوید که سطح این ماده حیاتی در خودرو مناسب باشد. هر از چند گاهی سطح روغن خودرو را با استفاده از چوب ژرفاسنج اندازه گیری کنید. در صورتی که سطح آن کم یا زیاد بود، نزد مکانیک حرفه ای بروید.

برخی از تولیدکنندگان روغن موتور، ادعا می کنند که بهترین زمان برای تعویض روغن موتور در هر ۱۵۰۰۰ کیلومتر می باشد. ولی بهتر است پس از طی ۱۰۰۰۰ کیلومتر برای تعویض روغن اقدام کنید. تعویض روغن موتور در فواصل منظم از اهمیت زیادی برخوردار است، چرا که بر سلامت موتور تاثیر می گذارد.


۲٫بررسی منظم ترمزها، تسمه و باتری خودرو

بررسی باتری خودرو

همانطور که ریه، کبد و کلیه از اعضای حیاتی بدن انسان هستند، قطعات اصلی خودرو مثل ترمزها، تسمه ها و باتری ارگان های حیاتی خودرو به شمار می روند. قطعا نمیخواهید در طول سفر با خرابی ترمزهای خودرو روبرو شوید. بنابراین باید حداقل هر سه ماه یکبار به بررسی سیستم ترمز ماشین خود بپردازید.

بدون باطری، ماشین شما روشن نمی شود. ترمینال های باتری را هر چند وقت یکبار  چک کنید و در صورت زنگ زدگی آن را برطرف سازید. یک باتری خوب نیز حداقل یک سال و نیم عمر می کند که البته به برند آن بستگی دارد. یادتان باشد به طور مرتب آب باطری ماشین خود را بررسی کنید.


۳٫جدی گرفتن هشدارهای خودرو

چراغ های هشدار خودرو

علائم هشدار دهنده خودرو به شما اطلاع می دهد که حال خودرو خوب نیست. برای مثال اگر چراغ های هشدار روی داشبورد روشن شدند، احتمالا وقت این فرا رسیده که با مکانیک خود تماس بگیرید. سعی کنید اطلاعات دفترچه راهنمای خودرو را با دقت بخوانید و فقط به مکانیک اعتماد صد در صد نکنید. به هیچ عنوان تعمیر خودرو را به تعویق نیاندازید چرا که میتواند منجر به خسارت های جبران ناپذیری شود.


۴٫تماس با مکانیک حرفه ای

مکانیک خودرو

وقتی به دنبال بهترین مکانیک هستید، هیچی چیزی به اندازه پرسیدن و خواندن نظرات مردم عادی به شما کمک نخواهد کرد. گاها برخی از افراد برای پرداخت مبلغ کمتر، به سراغ مکانیک های غیر حرفه ای می روند. خودرو را مثل بدن خود در نظر بگیرید. آیا نزد دکتری که تابحال حتی اسم او را نشنیده اید می روید؟ پس به هر تعمیرکاری اعتماد نکنید.


۵٫مراقبت از بدنه خودرو

سعی کنید به طور منظم بدنه خودرو را تمیز کنید. حداقل هفته یکبار ماشین خود را بشویید. مواد غذایی، بطری های آب و غیره را در خودرو انباشته نکنید. شستشوی بدنه ماشین باعث می شود از زنگ زدگی و خوردگی رنگ آن جلوگیری شود.


۶٫شرایط لاستیک های خودرو

لاستیک های خودرو

پوسیدگی لاستیک ها، یک اتفاق کاملا طبیعی ست که روزانه برای بهترین ماشین ها هم رخ می دهد. بهترین زمان تعویض لاستیک را از روی آج تایر میتوان فهمید. بهتر است هر روز صبح، قبل از این که سوار خودرو شوید، باد لاستیک ها را چک کنید.لاستیک های کم باد نه تنها بر کنترل ماشین تاثیر می گذارد، بلکه مصرف سوخت خودرو را نیز افزایش می دهد. تایرهای کم باد باعث فرسودگی زود هنگام آن خواهند شد و باد کردن بیش از اندازه تایرها هم منجر به ترکیدن لاستیک می شود. پس باید طبق دستور سازنده، به طور منظم باد لاستیک ها را بررسی و تنظیم کنید.

جابجا کردن لاستیک ها در هر ۵۰۰۰ کیلومتر برای جلوگیری از ساییدگی ناهماهنگ تایرها، ضروری ست. تراز کردن لاستیک ها باعث می شود خودرو عملکرد بهینه داشته باشد. اگر هنگام رانندگی، ماشین به طرفین کشیده می شود باید چرخ ها تراز شوند. چرخ های خودرو را جابجا کنید و مطمئن شوید هیچ پوسیدگی وجود ندارد و به راحتی میچرخند.


۷٫بررسی مایعات خودرو

مایعات خودرو

به غیر از روغن موتور، مایعات دیگری هم در خودرو وجود دارد. به طور مثال روغن فرمان هیدرولیک، روغن موتور، روغن ترمز، سطح مایع خنک کننده و مایع شیشه شوی خودرو که باید به طور منظم چک کنید. تعویض مایعات خودرو در فواصل منظم باعث صرفه جویی در هزینه ها می شود و از آسیب خودرو جلوگیری می کند.


۸٫کنترل انتشار گازهای خودرو

امروزه گرم شدن کره زمین یک معضل جدی می باشد. حداقل کاری که میتوانیم بکنیم این است که با بررسی گازهای خروجی وسیله نقلیه، بیش از این در انتشار آلودگی سهیم نباشیم. باید ماشین های خود را از نظر میزان آلایندگی چک کنید. اغلب پمپ بنزین های کشورهای پیشرفته به دستگاه هایی مجهزند که میزان انتشار گازهای تبخیری ماشین شما را بررسی می کنند.


۹٫بررسی پنجره ها و چراغ های جلو

چراغ های جلو خودرو

یکی دیگر از نکات نگهداری و مراقبت از خودرو این است که شیشه پنجره و چراغ های جلو، همیشه در بهترین وضعیت خود باشند. گاهی ما مشکلات جزئی مثل خرابی شیشه بالابر خودرو را جدی نمی گیریم و در یک روز بارانی برای ما مشکل ساز خواهد شد. همانطور که روشن نشدن چراغ جلو در شب میتواند جان ما را به خطر بیاندازد.


۱۰٫تعویض کردن فیلتر هوای خودرو

فیلتر هوای خودرو

اگر در منطقه ای غبار آلود زندگی می کنید، گرد و غبار روی فیلتر هوای ماشین شما انباشته می شود و بر کارایی موتور تاثیر می گذارد. تمیز کردن فیلتر هوا فوق العاده ساده می باشد. البته گاهی تمیز کردن آن فایده ای ندارد و باید عوض شود. بهتر است حداقل هفته ای یکبار برای تعویض فیلتر هوای خودرو اقدام کنید.


۱۱٫اهمیت به صداهای عجیب و غریب خودرو

 

هرگز صدای تلق تلق که از زیر شاسی خودرو به گوش می رسد را نادیده نگیرید. اگر مطمئن نیستید دلیل ایجاد سر و صدای خودرو چیست، باید سریعا نزد مکانیک خود بروید. صداهای عجیب خودرو، نشان دهنده ی یک مشکل بزرگ می باشد. پس بهتر است هر چه زودتر آن را رفع کنید. در صورت بی توجهی، ممکن است خسارت زیادی به جیب شما بزند!

با رعایت این نکات ساده، خودروی شما همیشه در بهترین وضعیت خود می باشد. در صورت رعایت نکات نگهداری و مراقبت از خودرو، مصرف سوخت نیز کاهش می یابد و تجربه ای لذتبخش از رانندگی برای شما رقم خواهد زد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *